Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем педал на съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем педал на съединител

В краката ми падна някаква пружина от педала на съединителя, който чуствително омекна! Аз малко съм бос с устрайството на автомобилите и незнам каково да правя? Да ли е възможно да карам без тази пружина или ако не къде трябва да се закрепи и изобщо каква и е функцията на тази пружина? Благодаря ви предварително. Колата е Алфа 1.9 JTD

ми пружината е да връща педала в горно положение - тоест да не остане случайно на полусъединител.
    точка

Comment

Да, пружината е точно за това.
      Аз си карам колата без тази пружина вече близо 3 години, след като 3 пъти я слагах, и тя после пак изхвръкваше.
      Много е тегава за слагане обратно. Ако ти се занимава - взимаш фенерче и се оглеждаш за едно свободно висящо буталце - черно с дъжина около 3-4 см. Попринцип заедно с пружината би трябвало да е изпаднало и едно друго буталце, по-голямо от това дето ти казах, неговата дължина е почти колкото на пружината, а сечението му е колкото вътрешния диаметър на пружината(за да може да влезне в нея). Двете буталца влизат едно в друго, като заедно ограничават пружината в леко свито положение, така че да е ефективна при връщане на педала. Едното буталце се закача на педала, а другото някъде... не знам къде беше но не може да го сбъркаш. Попринцип е на неудобно място и всичко е омазано с грес - тегаво е. Като намериш кое къде е, трябва да намериш точното положение на педала, за да може да сглобиш пъзела. Не е лошо да си вземеш другарче да натиска педала - ще ти е по-лесно.
      Надявам се да съм бил полезен. Успех!
      sigpic
      Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Working...
      X